مقالات

راهنمای نصب انواع سقف کاذب و مراحل نصب آن

 

هدف از نصب سقف کاذب، ایجاد پوششی برای تجهیزات مربوط به سقف ساختمان، ایجاد عایق صوتی و حرارتی، حفاظت از اسکلت فولادی در برابر آتش سوزی و ایجاد سقف با ارتفاع کمتر برای دکوراسیون داخلی ساختمان است. سایت ساختمون با ارائه مطالب آموزشی مختلف سعی بر این دارد که اطلاعات کافی را در زمینه انجام انواع کارهای ساختمانی برای شما فراهم آورد. در مقاله پیش‌رو قصد داریم مراحل نصب سقف کاذب مشبک را گام به گام توضیح دهیم.

 

اجزای سقف کاذب چه هستند؟

سقف‌ کاذب مشبک از اتصال سازه ‌ای سپری، آویزهای قائم و تایل‌هایی با تنوع جنس و رنگ مختلف حاصل می‌گردد. تایل ها یا از قبل رنگ آمیزی شده‌اند و یا دارای روکشی از جنس PVC و آلومینیوم بوده و معمولا دارای ابعاد 60 در 60 سانتی‌متر هستند. فارغ از جنس تایل‌ها، تایل‌ها دو نوع آکوستیک و غیر آکوستیک هستند. تایل‌های آکوستیک به دلیل دارا بودن خاصیت عایق صوتی بیشتر در سینماها، آمفی تئاتر و سایر مکان‌هایی که نیاز به عایق صدا دارند نصب می‌شوند. تایل‌های آلومینیومی در مقایسه با تایل‌های PVC ارزانتر هستند با این حال لازم است در ساختمان‌هایی که تاسیسات زیادی از سقف عبور کرده به منظور محافظت تاسیسات ساختمان و پیش گیری از وقوع آتش سوزی از تایل‌های PVC استفاده شود.

 

ملاحظات پیش از اجرا

برای اجرای سقف کاذب لازم است در ابتدا ملاحظاتی را در نظر گرفته و سپس اقدام به نصب کنید. این ملاحظات عبارتند از:

1- دمای محل انباشت تایل‌ها باید حدود 16 الی 21 درجه سانتی گراد باشد. تایل‌ها را 24 ساعت قبل از نصب از کارتون خارج کرده و در معرض هوای محیطی که نصب در آن انجام خواهد شد، قرار دهید.

2- از نصب ایزولاسیون صوتی پشم شیشه و اسپری فوم در سقف کاذب مشبک خودداری کنید زیرا وزن این نوع ایزولاسیون کامل بر روی تایل‌ها قرار می‌گیرد و احتمال عدم تحمل وزن ایزولاسیون به وسیله تایل‌ها وجود دارد.

3- قبل از نصب تایل‌ها از نظافت دست هایتان مطمئن شوید تا بعد از اجرا آثار لکه بر روی تایل‌ها باقی نماند.

4- در صورتی که ابعاد محل نصب، مضرب دقیقی از 60 سانتی متر نیست لازم است از تایل برش خورده استفاده کنید.

 

مراحل و جزئیات نصب

گام یک:

تعیین نحوه چیدمان تایل‌ها بر روی سقف است. در صورتی که سقف مورد نظر شما مربعی نباشد لازم است پیش از اقدام به نصب درباره چیدمان تایل‌ها تصمیم گیری کنید. همچنین ارتفاع سقف کاذب را تعیین کنید. اگر اندازه مشخصی برای ارتفاع سقف جدید (سقف کاذب) در نظر نگرفته‌اید پیشنهاد ما نصب سقف کاذب 10 الی 15 سانتی متر پایین تر از محل سقف کنونی شماست.

گام دوم:

نصب نبشی ها (L-channel) دور تا دور دیوار محلی است که قصد نصب سقف کاذب را داریم. در سقف‌های کاذب مشبک، نبشی‌ها به عنوان سازه باربر عمل می‌کنند. برای نصب نبشی‌ها ابتدا باید ارتفاع مطلوب نصب سقف کاذب و سپس ارتفاع نبشی را علامت بزنید. گام بعد علامت زدن محل اتصال یک نبشی بر دیوار متقاطع است، در همه این مراحل از تراز جهت نصب دقیق استفاده می‌شود. برای این منظور در صورتی که پوشش دیوار از کاشی سرامیک باشد از میخ پرچ، در صورتی که جنس دیوار گچی باشد از رول پلاک و برای دیوار با جنس بتنی از میخ چاشنی استفاده می‌شود.

گام سوم:

محل قرار گرفتن سازه‌های سپری با نحوه چیدمان تایل ها در ارتباط است. با در نظر گرفتن نحوه چیدمان تایل ها بر روی سقف که در گام یک تعیین گردید، سازه‌های سپری (T-channel) را به صورت عمود بر نبشی ها نصب کنید. این سازه‌های فرعی در واقع نقش تحمل بار تایل‌ها را به عهده دارند. به منظور یافتن راستای دقیق نصب سپری بهتر است از یک نبشی به نبشی مقابل، طنابی متصل و این کار را در فواصل 120 سانتی یکدیگر تکرار کنید.

گام چهارم:

نصب نبشی به سقف اصلی سازه، برای اتصال سیم مفتول یا فنر آویز به سازه‌های سپری است. فواصل نصب آویزها متناسب با جنس سقف کاذب و همچنین تعداد روشنایی های مورد نظر محاسبه می‌شود. پس از نصب نبشی ها لازم است محل دقیق قرار گرفتن روشنایی‌ها معین شود. سپس با توجه به محل قرارگیری سپری های اصلی اقدام به نصب آویزها شود. در واقع نقش اصلی آویزها مهار وزن سقف کاذب است.

 

منبع:

www. sakhtemoon.com